Stilte in de Stad

Waar staat Stilte in de Stad voor?

Stilte in de Stad staat voor mij dat je altijd een moment van rust kan vinden, hoe druk je het ook hebt. Dat je altijd de stilte kan opzoeken midden in het rumoer van de stad. Dat er ook kalmte te vinden is, in de wir-war van emoties. Maar dat gaat niet vanzelf. Het is iets wat je jezelf kan aanleren en daarnaast vraagt het telkens om een keuze. De keuze om even te stoppen in plaats van door te gaan. Je aandacht even naar je adem te brengen, in plaats van in je hoofd te blijven. Als je mindfulness beoefent en leert, is het niet zo dat er ineens geen stress, lastige mensen of vervelende situaties meer zijn. Maar wat je wel merkt is dat je er anders mee om leert gaan. En precies dat maakt het verschil tussen hoe jij je voelt aan het eind van de dag.

Als ik naar mijn eigen leven kijk zijn sommige dingen niet veranderd: ik wil nog steeds te veel, ik voel stress als er teveel in mijn agenda staat en vind het lastig om ‘nee’ te zeggen. Maar tegelijkertijd is er ook een groot verschil. Er is veel meer rust en acceptatie, juist als die balans er even niet is. Ik heb veel sneller door als ik over mijn grenzen ga en durf keuzes te maken die leiden tot rust, ontspanning en plezier. Voor mij betekent mindfulness: tijd maken en nemen, ruimte maken en geven.

Waarom kiezen voor Stilte in de Stad?
Bij Stilte in de Stad zoeken we samen op een down-to-earth manier naar mogelijkheden om meer stilte en rust te ervaren. Ik faciliteer jou proces om mindfulness te leren beoefenen en toe te passen in je dagelijks leven. Deelnemers geven terug dat de training bij Stilte in de Stad prettig is omdat je jezelf kan zijn, je niet beoordeelt wordt en er ook nog ruimte is voor humor.

 

“Bewuster leven en onthaasten. Tijd voor mezelf nemen en het mezelf gunnen. Liever geworden voor mezelf en ik stel niet meer te hoge verwachtingen van mezelf. Verder heb ik geleerd meer te genieten van het proces en niet alleen van resultaten.”

Eva de Vos